Најдобро оценети страници со опции - Дали Pocket Option е нелегален во САД?
Блог

Најдобро оценети страници со опции - Дали Pocket Option е нелегален во САД?

САД се незгодно место за тргување со бинарни опции. Со постојано менување на прописите и законите, можеби се прашувате дали информациите што ги имате се точни и ажурирани. Прво, „не е“ нелегално да се користат бинарни опции во САД. Сепак, можеби ќе ви биде поголем предизвик во споредба со другите земји. Тргувањето со бинарни опции не е толку регулирано во споредба со Forex или други видови тргување, така што ограничувањата не се толку строги како што би можеле да бидат. Сепак, неопходно е да бидете сигурни дека тргувате со реномиран, регулиран брокер без разлика дали е со седиште во САД или се додека тие легално прифаќаат трговци од САД.
Како да користите тренд линии за тргување со повлекувања на Pocket Option?
Образование

Како да користите тренд линии за тргување со повлекувања на Pocket Option?

Трговците користат помош од многу различни алатки за да направат точна анализа на пазарот. Една од таквите алатки е линијата на трендови. Тоа е линијата нацртана на табелата што го...
Стратегија за тргување со тренд на моќност Pocket Option
Образование

Стратегија за тргување со тренд на моќност Pocket Option

Онлајн пазарите за електронски договори го сменија светот на тргувањето. Многу луѓе се впуштија во тргување со надеж дека ќе заработат брзи пари и многумина успеаја. Трговците имаат тенденција да купуваат или продаваат хартии од вредност за профит. Тие работат на различни пазари - акции, долгови, деривати, стоки и девизен курс, меѓу другото - и може да се специјализираат за еден вид инвестиции или класа на средства. Трговците често прават и свои анализи. И покрај стариот стереотип за поединечни понуди и нарачки за викање на тргување, повеќето трговци сега го поминуваат своето време на телефон или пред компјутерските екрани, анализирајќи графикони за изведба и полирање на нивните стратегии за тргување - бидејќи остварувањето профит е често во тајмингот. Не правете грешка, трговците користат различни стратегии за успех. На пример, да разговараме за стратегијата наречена „Тренд на моќ“ базирана на RSI. Стратегијата работи одлично за турбо опции на речиси секоја платформа за тргување. Да ги ставиме сите работи во перспектива и да го погледнеме пазарот од призмата на нашата стратегија.
Преглед на Pocket Option
about

Преглед на Pocket Option

Над 130 средства за тргување
Инстант депозити и 24-часовна обработка на повлекување
Социјална трговија, турнири и достигнувања
50 проценти бонус за депозит со вашата почетна инвестиција
1 $ минимум занаети
Демо сметка без обврска за пријавување
Достапно на 22 јазици
Прифаќа трговци од САД
Регулиран и сигурен
Како размислуваат и дејствуваат трговците милионери во Pocket Option
Блог

Како размислуваат и дејствуваат трговците милионери во Pocket Option

Една од најтешките вистини за тргувањето за имплементација е дека ако се надевате дека ќе станете постојано профитабилни, ќе мора да размислувате и да се однесувате како што сте, ПРЕД да бидете. Аспиративните трговци треба да ги следат и имитираат менталните особини, ставовите, системите на верување и трговските процеси на оние успешни трговци и инвеститори кои чекореле пред нив. Ова изгледа очигледно и можеби звучи релативно лесно, но има причина зошто толку малку луѓе всушност постигнуваат успех во тргувањето. Потребен ви е увид и помош со она што всушност треба да го промените и направите, доколку сакате да почнете да заработувате пари на пазарите. Главната причина што повеќето луѓе не успеваат во тргувањето е тоа што луѓето генерално не сакаат постојано да прават нешто што е донекаде „досадно“ или „непријатно“. Дури и кога станува збор за важни работи како здравје и фитнес, на пример, повеќето луѓе знаат што ТРЕБА да прават, но свесно не го прават тоа, дури и кога се свесни за последиците. Токму кога овие „последици“ изгледаат „далеку“ или „долго време“, почнуваме да ја олеснуваме нашата посветеност на дисциплината потребна за да успееме. Значи, треба да ги задржите овие последици во вашиот ум, за да почнете да давате повеќе вредност на правењето на она што треба да го направите за да го постигнете она што го сакате.
Како да се најавите и да започнете со тргување со дигитални опции на Pocket Option
Водичи

Како да се најавите и да започнете со тргување со дигитални опции на Pocket Option

Честитки, успешно регистриравте сметка за Pocket Option. Сега, можете да ја користите таа сметка за да се најавите на Pocket Option како во упатството подолу. Потоа може да тргувате со дигитални опции на нашата платформа.
Како да ги идентификувате и користите пиновите во Pocket Option
Образование

Како да ги идентификувате и користите пиновите во Pocket Option

Постојат многу видови на свеќи кои може да се разликуваат. Во овој водич, ќе ги разгледаме штипките. Овие свеќи имаат карактеристична форма што ги прави многу едноставни за лоцирањ...
Како да се користи стратегијата за тргување со поништување во Pocket Option?
Образование

Како да се користи стратегијата за тргување со поништување во Pocket Option?

Пресвртовите се факт на животот на финансиските пазари. Цените секогаш се менуваат во одреден момент и ќе имаат повеќекратни пресврти наопаку и надолу со текот на времето. Игнорирањето на пресврти може да резултира со преземање поголем ризик од предвиденото. Кога ќе започне пресврт, не е јасно дали се работи за пресврт или повлекување. Откако ќе биде очигледно дека станува збор за пресврт, цената може веќе да се поместила значително растојание, што резултира со значителна загуба или ерозија на профитот за трговецот. Главниот принцип на стратегијата за Превртување е да се купува во насока на цената. Идеален е за бинарни опции, бидејќи трансакциите може да се прават на пониски временски рамки и чести сигнали. Стратегијата е изградена на три моќни индикатори: Bollinger Bands, MACD и SMA. Сите овие алатки можете да ги најдете во терминалот Pocket Option.
Како да тргувате со сенката на свеќата со тргување со фиксно време на Pocket Option
Образование

Како да тргувате со сенката на свеќата со тргување со фиксно време на Pocket Option

Постојат неколку видови графикони достапни на платформата Pocket Option. Најпопуларната е табелата со јапонски свеќници. Навистина е многу добро. Јапонските свеќи носат значителен ...
Како да се идентификува моделот на вечерна ѕвезда во Pocket Option
Образование

Како да се идентификува моделот на вечерна ѕвезда во Pocket Option

Тргувањето се заснова на способноста за читање на пазарот. Еден од многу вредните начини за толкување на моменталните услови на пазарот е набљудувањето на свеќниците на табелата. З...