Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Ако сте нови во Дигитални опции, посетете го нашиот блог - вашиот едношалтерски водич за да дознаете сè за Дигиталните опции. Ве водиме чекор-по-чекор за тоа како да се регистрирате и потврдите вашата сметка на Pocket Option, да депонирате пари, да добиете профит на пазарот за дигитални опции и да ги повлечете парите на Pocket Option следејќи ги овие чекори:


Како да креирате сметка за џебна опција

Започнете тргување со џебни опции со 1 клик

Тргувањето со џебната опција е навистина лесно со кликнување на копчето „СТАРТ СО ЕДЕН КЛИК“ .
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Кликнете на „Демо сметка“ за да започнете со тргување со 10.000 долари во демо сметка.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Ќе ве пренасочи на страницата за демо тргување .

Како да тргувате во Pocket Option за почетници
За да продолжите да ја користите сметката, зачувајте ги резултатите од тргувањето и можете да тргувате на вистинска сметка. Кликнете на „Регистрација“ за да креирате сметка за Pocket Option.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Постојат три достапни опции: креирајте сметка користејќи ја вашата сметка на Facebook, сметката на Google или адресата на е-пошта како подолу . Сè што ви треба е да изберете кој било соодветен метод и да креирате лозинка.


Како да креирате нова сметка на Pocket Option користејќи Фејсбук

За да започнете со тргување со Pocket Option, само треба да го завршите едноставниот процес на регистрација со кликнување на „ Регистрација “ во горниот десен агол на страницата.

1. Кликнете на копчето Facebook .
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
2. Ќе се отвори прозорец за најавување на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете адресата за е-пошта што сте ја користеле за да се регистрирате на Facebook.

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook.

4. Кликнете на „Најави се“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Откако ќе кликнете на копчето „Најави се“ , Pocket Option бара пристап до вашето име, слика на профилот и адреса на е-пошта. Кликнете Продолжи...
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
После тоа, автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Pocket Option.

Ако сакате да користите демо сметка, кликнете на „Тргување“ и „Демо сметка за брзо тргување“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Сега имате 1.000 долари на вашата демо сметка.

Демо сметката е алатка за да се запознаете со платформата, да ги вежбате вашите вештини за тргување со различни средства и да испробате нова механика на графикон во реално време без ризици.

Препорачуваме да користите демо тргување за вежбање пред да направите вистински депозит. Ве молиме запомнете повеќе вежбање и имајте повеќе шанси да заработите вистински пари со Pocket Option.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Можете исто така да тргувате на Реална сметка, кликнете на „Тргување“ и „Реална сметка за брзо тргување“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
За да започнете со тргување во живо, треба да вложите во вашата сметка (минималниот износ на инвестицијата е 5 долари).
Како да депонирате пари на џебна опција

Како да креирате нова сметка на Pocket Option користејќи Google

1. Имате опција да ја регистрирате вашата сметка користејќи ја вашата лична сметка на Google и тоа можете да го направите со само неколку едноставни чекори:
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
2. Во новоотворениот прозорец внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете „Следно“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
После тоа, ќе бидете однесени на вашата лична сметка на Pocket Option.

Како да креирате нова сметка на Pocket Option користејќи е-пошта

Покрај тоа, можете да се регистрирате рачно со внесување на податоците потребни за регистрација .
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
2. Пополнете ги потребните информации и кликнете на „ПРИЈАВИ СЕ“
  1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
  2. Направете силна лозинка.
  3. Прочитајте го и прифатете го договорот.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Pocket Option ќе испрати потврдна пошта на вашата адреса за е-пошта . Кликнете на врската во таа пошта за да ја активирате вашата сметка. Така, ќе завршите со регистрација и активирање на вашата сметка.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Секоја чест! Успешно се регистриравте и вашата е-пошта е потврдена.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници


Создадете нова сметка на Pocket Option на Mobile Web

Отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, посетете ја веб-страницата на брокерот.

Кликнете на „Мени“ во горниот лев агол.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Кликнете на копчето „РЕГИСТРАЦИЈА“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
На овој чекор сè уште ги внесуваме податоците: е-пошта, лозинка, го прифаќаме „Договорот“ и кликнуваме „ПОПИШИ СЕ“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Сега можете да тргувате од мобилната веб верзија на платформата. Мобилната веб-верзија на платформата за тргување е сосема иста како и обичната веб-верзија на истата. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства.

Имате 1.000 долари на демо сметка.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Создадете нова сметка на апликацијата Pocket Option iOS

Апликацијата за тргување со џебна опција се смета за најдобра апликација за онлајн тргување.

Ќе треба да ја преземете апликацијата Pocket Option од App Store или овде . Едноставно побарајте „PO Trade“ и преземете го на вашиот iPhone или iPad.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Отворете ја преземената апликација. Сега се што треба да направите за да започнете со тргување е да ја регистрирате вашата сметка. Допрете го „Регистрација“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
  1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
  2. Направете силна лозинка.
  3. Проверете го договорот и кликнете на „ПРИЈАВИ“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Секоја чест! вашата регистрација е завршена, кликнете „Откажи“ Ако сакате прво да тргувате со демо сметка.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Изберете „Демо сметка“ за да започнете со тргување со салдо од 1000 долари.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Откако ќе бидете подготвени да започнете со тргување со вистински средства, можете да се префрлите на вистинска сметка и да ги депонирате вашите пари.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници


Создадете нова сметка на апликацијата Pocket Option Android

Ако имате мобилен уред со Android, треба да ја преземете апликацијата Pocket Option од Google Play или овде . Едноставно побарајте „Pocket Option Broker“ и инсталирајте го на вашиот уред.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Кликнете на „Регистрација“ за да креирате нова сметка на Pocket Option. Внесете ги податоците потребни за регистрација:
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
  1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
  2. Направете силна лозинка.
  3. Проверете го договорот и кликнете на „ПРИЈАВИ“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Секоја чест! Успешно се регистриравте, кликнете „Депозит“ за да тргувате со Реалната сметка.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Изберете соодветен начин на депозит за вас.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Кликнете на „Откажи“ за тргување со демо сметка.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Кликнете Демо сметка.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Имате 1.000 долари на вашата демо сметка.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници


Како да се префрлите од демо на вистинска сметка

За да се префрлате помеѓу вашите сметки, следете ги овие чекори:

1. Кликнете на вашата Демо сметка на врвот на платформата.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
2. Кликнете на „Live Account“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Како да направите депозит во џебна опција
Откако успешно ќе направите депозит, можете да тргувате со Реалната сметка.

Како да ја потврдите сметката на Pocket Option

Проверката на корисничките податоци е задолжителна процедура во согласност со барањата на политиката на KYC (Запознајте го вашиот клиент) како и меѓународните правила за спречување на перење пари (Anti Money Laundering).

Со обезбедување на брокерски услуги на нашите трговци, ние сме должни да ги идентификуваме корисниците и да ја следиме финансиската активност. Основните критериуми за идентификација во системот се верификација на идентитетот, адреса на живеење на клиентот и потврда на е-пошта.


Потврда на адресата на е-пошта

Откако ќе се регистрирате, ќе добиете е-пошта за потврда (порака од Pocket Option) која вклучува врска на која треба да кликнете за да ја потврдите вашата адреса на е-пошта.

Ако не сте ја примиле е-поштата веднаш, отворете го вашиот профил со кликнување на „Профил“ и потоа кликнете на „ПРОФИЛ“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
И во блокот „Идентификации“ кликнете на копчето „Повторно прати“ за да испратите друга е-пошта за потврда.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Ако воопшто не добиете е-пошта за потврда од нас, испратете порака на [email protected] од вашата е-пошта што се користи на платформата и ние рачно ќе ја потврдиме вашата е-пошта.


Проверка на идентитетот

Процесот на верификација започнува откако ќе ги пополните информациите за идентитет и адреса во вашиот профил и ќе ги поставите потребните документи.

Отворете ја страницата Профил и лоцирајте ги секциите Статус на идентитет и статус на адреса.

Внимание: Ве молиме имајте предвид, треба да ги внесете сите лични информации и информации за адресата во секциите Статус на идентитет и статус на адреса пред да ги поставите документите.

За проверка на идентитетот прифаќаме скенирање/фото слика на пасош, локална лична карта (од двете страни), возачка дозвола (од двете страни). Кликнете или испуштете ги сликите во соодветните делови од вашиот профил.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Сликата на документот мора да биде обоена, отсечена (сите рабови на документот мора да бидат видливи) и со висока резолуција (сите информации мора да бидат јасно видливи).
Пример:
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Барањето за верификација ќе се креира откако ќе ги поставите сликите. Можете да го следите напредокот на вашата потврда во соодветниот билет за поддршка, каде специјалист ќе ви одговори.

Потврда на адресата

Процесот на верификација започнува откако ќе ги пополните информациите за идентитет и адреса во вашиот профил и ќе ги поставите потребните документи.

Отворете ја страницата Профил и лоцирајте ги секциите Статус на идентитет и статус на адреса.

Внимание: Ве молиме имајте предвид, треба да ги внесете сите лични информации и информации за адресата во секциите Статус на идентитет и статус на адреса пред да ги поставите документите.

Мора да се пополнат сите полиња (освен „адресната линија 2“ која е изборна). За проверка на адресата, прифаќаме документ за доказ за адреса издаден во хартија, издаден на име и адреса на сопственикот на сметката пред не повеќе од 3 месеци (сметка за комунални услуги, извод од банка, потврда за адреса). Кликнете или испуштете ги сликите во соодветните делови од вашиот профил.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Сликата на документот мора да биде во боја, со висока резолуција и неотсечена (сите рабови на документот се јасно видливи и неотсечени).

Пример:
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Барањето за верификација ќе се креира откако ќе ги поставите сликите. Можете да го следите напредокот на вашата потврда во соодветниот билет за поддршка, каде специјалист ќе ви одговори.


Проверка на банкарска картичка

Потврдата на картичката станува достапна по барање за повлекување со овој метод.

Откако ќе се креира барањето за повлекување, отворете ја страницата Профил и лоцирајте го делот „Потврда на кредитна/дебитна картичка“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
За верификација на банкарска картичка, треба да прикачите скенирани слики (фотографии) од предната и задната страна на вашата картичка во соодветните делови од вашиот профил (верификација на кредитна/дебитна картичка). На предната страна, ве молиме покријте ги сите цифри освен првата и последната 4 цифра. На задната страна на картичката, покријте ја шифрата CVV и проверете дали картичката е потпишана.

Пример:
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Ќе се креира барање за верификација откако ќе се започне процесот. Може да го искористите тоа барање за да го следите напредокот на потврдата или да го контактирате нашиот тим за поддршка за помош.

Депонирајте пари на вашата сметка на Pocket Option

Надополнувањето на депозит или трговска сметка е достапно на различни начини. Главниот критериум за пристапност е регионот на клиентот, како и тековните поставки за прифаќање плаќања на платформата.

За да направите депозит, отворете го делот „Финансии“ во левиот панел и изберете го менито „Депозит“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Изберете пригоден начин на плаќање и следете ги упатствата на екранот за да го завршите плаќањето. Ве молиме имајте предвид дека минималниот износ на депозит варира во зависност од избраниот метод, како и од вашиот регион. Некои начини на плаќање бараат целосна потврда на сметката.

Износот на вашиот депозит може соодветно да го зголеми нивото на вашиот профил. Кликнете на копчето „Сompare“ за да ги видите дополнителните функции на повисоко ниво на профил.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Внимание : Ве молиме имајте предвид дека од безбедносни причини повлекувањето е достапно само преку истите начини на плаќање кои претходно биле користени за депозити.


Visa/Mastercard

Оваа статија ќе ве води низ депозитите помеѓу банкарските картички и вашите трговски сметки.

Може да биде достапен во неколку валути во зависност од регионот. Сепак, салдото на вашата трговска сметка ќе се финансира во УСД (се применува конверзија на валута).

Внимание : За одредени земји и региони, методот на депозит Visa/Mastercard бара целосна потврда на сметката пред употреба. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница за да ја внесете вашата картичка.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Откако ќе заврши плаќањето, ќе бидат потребни неколку моменти да се појави на состојбата на вашата трговска сметка.


Банкарски трансфер

Банкарскиот трансфер е трансакција со која се преместуваат пари од една на друга банкарска сметка. Ние ве водиме како да префрлите пари на сметка на Pocket Option.

На страницата Финансии - депозит, изберете жица за да продолжите со плаќањето.

Внесете ги бараните банкарски податоци и на следниот чекор ќе добиете фактура. Платете ја фактурата користејќи ја вашата банкарска сметка за да го комплетирате депозитот.

Внимание : За одредени земји и региони, методот на банкарски депозит бара целосна проверка на сметката. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Внимание : Може да поминат неколку работни дена за да го прими трансферот од нашата банка. Откако ќе се примат средствата, состојбата на вашата сметка ќе се ажурира.

Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница. Внесете ја вашата сметка за да се најавите во вашата банка.

Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Е-плаќање

Следете ги упатствата на екранот за да го завршите плаќањето. Повеќето плаќања се обработуваат веднаш. Во спротивно, можеби ќе треба да го наведете ID на трансакцијата во барање за поддршка.

Внимание : За одредени земји и региони, методот на депонирање на е-паричник бара целосна проверка на сметката. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница за да ја внесете адресата на е-пошта и лозинката на вашата сметка на Advcash и кликнете на копчето „НАЈГЛЕДИ СО ADV“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Откако ќе заврши плаќањето, ќе бидат потребни неколку моменти да се појави на состојбата на вашата трговска сметка.


Криптовалути

Ние прифаќаме депозити во криптовалути за да го направиме вашето трговско патување поефикасно. Од таа причина, дозволете ни да ви објасниме како можете да го направите тоа

Отворете го делот „Финансии“ во левиот панел и изберете го менито „Депозит“.

Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Изберете крипто што сакате да го депонирате.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Внесете ја сумата, изберете го подарокот за депозит и кликнете „Продолжи“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ги видите износот и адресата за депонирање на Pocket Option. Копирајте ги и залепете ги овие информации во платформата од која сакате да се повлечете.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Одете во Историја за да го проверите вашиот најнов депозит.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Внимание : ако вашиот депозит во криптовалута не се обработи веднаш, контактирајте ја службата за поддршка и обезбедете го хашот за ID на трансакцијата во текстуалната форма или прикачете URL-врска до вашиот трансфер во истражувачката блок.


Како да тргувате со дигитални опции на џебна опција


Поставување налог за тргување

Панелот за тргување ви овозможува да ги приспособите поставките како што се времето за купување и износот на трговијата. Тоа е местото каде што поставувате трговија обидувајќи се да предвидите дали цената ќе се зголеми (зеленото копче) или надолу (црвеното копче).

Изберете средства
Можете да изберете меѓу стотина средства достапни на платформата, како што се валутни парови, криптовалути, стоки и акции.

Избор на средство по категорија
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Или користете инстантно пребарување за да го пронајдете потребното средство: едноставно почнете да го пишувате името на средството
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
. Често користените средства може да се означат со ѕвезди и ќе се појават во лентата за брз пристап на горниот дел од екранот.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Процентот до средството ја одредува неговата профитабилност. Колку е поголем процентот – толку е поголем вашиот профит во случај на успех.

Пример. Ако тргувањето од 10 долари со профитабилност од 80% се затвори со позитивен исход, 18 долари ќе се кредитираат на вашето салдо. 10 долари се вашата инвестиција, а 8 долари се профит.


Поставување на времето за купување за дигитално тргување
За да го изберете времето за купување додека сте во дигитално тргување, кликнете на менито „Време за купување“ (како во примерот) на панелот за тргување и изберете ја претпочитаната опција.

Ве молиме имајте предвид дека времето на истекување на тргувањето во дигитално тргување е времето за купување + 30 секунди. Секогаш можете да видите кога вашата трговија ќе се затвори на табелата - тоа е вертикална линија „Време до истекот“ со тајмер.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Поставување на времето за купување брзо тргување
За да го изберете времето за купување додека сте во дигитално тргување, кликнете на менито „Време на истекување“ (како во примерот) на панелот за тргување и поставете го потребното време.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Промена на износот на тргувањето
Можете да го промените износот на тргувањето со кликнување на „-“ и „+“ во делот „Трговски износ“ на панелот за тргување.

Можете исто така да кликнете на тековната сума што ќе ви овозможи рачно да ја внесете потребната сума или да ја множите/поделите.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Поставки за штрајк
Цената на штрајк ви овозможува да поставите тргување по цена што е повисока или пониска од моменталната пазарна цена со соодветната промена во процентот на исплата. Оваа опција може да се овозможи на панелот за тргување пред да направите трговија.

Ризикот и потенцијалните стапки на исплата зависат од тоа колку е разликата помеѓу пазарната цена и штрајкуваната цена. На овој начин, вие не само што го предвидувате движењето на цената, туку и го означувате нивото на цената што треба да се достигне.

За да ја овозможите или оневозможите штрајкувачката цена, користете го соодветниот прекинувач во долниот панел за тргување над пазарната цена.

Внимание : Кога е овозможена штрајкувачката цена, вашите налози за тргување ќе бидат поставени над или под моменталниот пазар поради природата на оваа функција. Ве молиме да не се мешате со редовните трговски налози кои секогаш се ставаат по пазарни цени.

Внимание : Цените за штрајк се достапни само за дигитално тргување.

Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Анализирајте го движењето на цената на графиконот и направете ја вашата прогноза
Изберете ги опциите нагоре (зелено) или надолу (црвено) во зависност од вашата прогноза. Ако очекувате цената да се зголеми, притиснете „Горе“ и ако мислите дека цената ќе се намали, притиснете „Надолу“
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Резултати од нарачката за тргување
Откако ќе се затвори налогот на трговецот (време до истекот), резултатот е соодветно означен како точни или неточни.

Во случај на точна прогноза,
добивате добивка - вкупната исплата што ја содржи првично инвестираната сума, како и трговската добивка која зависи од утврдените параметри на средството во моментот на поставување на нарачката.

Во случај на правилна прогноза
Првично инвестираниот износ во моментот на поставување на нарачката останува задржан од салдото на трговската сметка.


Откажување отворена трговија
За да откажете тргување пред неговото истекување, одете во делот „Trades“ во десниот панел на интерфејсот за тргување. Таму можете да ги видите сите занаети кои моментално се во тек и треба да кликнете на копчето „Затвори“ до одредена трговија.

Внимание: Трговијата може да се откаже само во првите неколку секунди откако ќе се постави трговската нарачка.

Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Поставување експресна трговија

Експресната трговија е композитна прогноза заснована на неколку настани во неколку трговски средства. Добиената експресна трговија дава исплата од повеќе од 100%! Кога ќе го активирате режимот за експресно тргување, секое кликнување на зеленото или црвеното копче ќе ја додаде вашата прогноза во експресната трговија. Исплатите на сите прогнози во рамките на експресната трговија се мултиплицираат, со што се овозможува да се добие многу поголем профит во споредба со користењето на една брза или дигитална трговија.

За да пристапите до Експрес тргување, лоцирајте го копчето „Експрес“ на десниот панел на интерфејсот за тргување.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Изберете тип на средство со кликнување на соодветното јазиче (1) и потоа направете најмалку две прогнози за различни средства (2) за да поставите експресна трговија.


Преглед на отворените експресни нарачки
За да ги видите активните експресни нарачки, кликнете на копчето „Експрес“ на десниот панел на интерфејсот за тргување и изберете го табот „Отворено“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Преглед на затворени експресни нарачки
За да ги видите затворените експресни нарачки, кликнете на копчето „Express“ на десниот панел на интерфејсот за тргување и изберете го табулаторот „Closed“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Следење на вашите занаети

Активните трговски сесии може да се гледаат без напуштање на интерфејсот за тргување и без префрлање на друга страница. Во десното мени, пронајдете го копчето „Trades“ и кликнете за да се прикаже скокачко мени со информации за трансакциите за тековната сесија.

Приказ на отворени занаети
За да ги видите отворените занаети, одете во делот „Трговија“ во десниот панел на интерфејсот за тргување. Таму ќе бидат прикажани сите занаети кои моментално се во тек.

Приказ на затворени тргувања
Затворените тргувања за трговската сесија може да се најдат во делот „Трговија“ (десниот панел на интерфејсот за тргување).
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
За да ја видите историјата на тргување во живо, кликнете на копчето „Повеќе“ во овој дел и ќе бидете пренасочени во вашата историја на тргување.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Занаети што чекаат

Тргувањето во очекување е карактеристика што ви овозможува да поставувате занаети во одредено време во иднина или кога цената на средството ќе достигне одредено ниво. Со други зборови, вашата трговија ќе биде поставена откако ќе се исполнат наведените параметри. Можете исто така да затворите нерешена трговија пред да се пласира без никаква загуба.

Поставување налог за тргување „By the time“
За да поставите налог во фаза на чекање што се извршува „By the time“ (во одредено време), треба:
  • Изберете средство.
  • Кликнете на часовникот и поставете го датумот и времето кога сакате да се изврши трговијата.
  • Поставете го минималниот процент на исплата (Имајте предвид дека ако вистинскиот процент на исплата е помал од оној што сте го поставиле, нарачката нема да се отвори).
  • Изберете временска рамка.
  • Внесете го трговскиот износ.
  • Откако ќе ги поставите сите параметри, изберете дали сакате да поставите опција за ставање или повик.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Ќе се создаде тргување што чека и можете да го следите во табулаторот „Тековно“.

Ве молиме имајте предвид дека треба да имате доволно салдо во моментот на извршување на налогот за тргување што чека, инаку нема да биде поставено. Ако сакате да откажете тргување што чека, кликнете на „X“ десно.


Поставување налог за тргување „По цена на средството“
За да поставите нерешена трговија што се извршува „По цена на средството“, треба:
  • Изберете средство.
  • Поставете ја потребната отворена цена и процентот на исплата. Ако вистинскиот процент на исплата е помал од оној што сте го поставиле, облогот што чека нема да се стави.
  • Изберете ја временската рамка и износот на трговијата.
  • Изберете дали сакате да поставите опција за ставање или повик.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Ќе се создаде тргување што чека и можете да го следите во табулаторот „Тековно“.

Ве молиме имајте предвид дека треба да имате доволно салдо во моментот на извршување на налогот за тргување што чека, инаку нема да биде поставено. Ако сакате да откажете тргување што чека, кликнете на „X“ десно.

Внимание: Тргувањето во фаза на чекање, извршено „По цена на средството“ се отвора со следниот знак откако ќе се достигне одреденото ниво на цена.


Откажување на нерешена трговска нарачка
Ако сакате да откажете нерешена трговија, кликнете на копчето „X“ на табулаторот за тековни налози што чекаат.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Повлечете пари од вашата сметка на Pocket Option

Одете до страницата „Финансии“ - „Повлекување“.

Внесете го износот за повлекување, изберете достапен начин на плаќање и следете ги упатствата на екранот за да го завршите вашето барање. Имајте предвид дека минималниот износ за повлекување може да варира во зависност од начинот на повлекување.

Наведете ги ингеренциите на сметката на примачот во полето „Број на сметка“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.


Visa/Mastercard

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција Visa/Mastercard од полето „Начин на плаќање“ за да продолжите со вашето барање и следете ги упатствата на екранот.

Ве молиме имајте предвид : во одредени региони, потребна е потврда на банкарска картичка пред да се користи овој метод за повлекување. Погледнете го како да се потврди потврдата на банкарска картичка.

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.


Изберете картичка, внесете ја сумата и креирајте барање за повлекување. Имајте предвид дека во одредени случаи може да бидат потребни до 3-7 работни дена за банката да го обработи плаќањето со картичка.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.

Банкарски трансфер

Со едноставноста на банкарските трансфери, погодно е да се повлечат средства од вашите трговски сметки на Pocket Option.

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција за банкарски трансфер од полето „начин на плаќање“ за да продолжите со вашето барање и следете ги упатствата на екранот. Ве молиме контактирајте ја вашата локална банкарска канцеларија за детали за банката.

Изберете „Банкарски трансфер“ внесете го износот и поставете го вашето барање за повлекување.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.

Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.

Е-плаќања

Електронските плаќања се електронски начин на плаќање популарен за инстант и безбедни трансакции низ целиот свет. Можете да го користите овој начин на плаќање за да ја повлечете вашата сметка на Pocket Option апсолутно без провизија.

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција eWallet од полето „Начин на плаќање“ за да продолжите со вашето барање и следете ги упатствата на екранот.

Изберете начин на плаќање, внесете го износот и креирајте барање за повлекување.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.


Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.

Криптовалути

Дали би сакале да се повлечете со вашите трговски сметки во биткоин? Оваа статија ќе ви покаже како. Ќе треба да имате личен биткоин паричник за да се повлечете.

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција за криптовалута од полето „начин на плаќање“ за да продолжите со плаќањето и следете ги упатствата на екранот.

Изберете „Bitcoin“, внесете ја сумата и Bitcoin адресата што сакате да ја повлечете.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Депозит


Валута за обработка на депозитите, време и применливи надоместоци

Трговската сметка на нашата платформа моментално е достапна само во УСД. Сепак, можете да ја надополнувате вашата сметка во која било валута, во зависност од начинот на плаќање. Средствата ќе се конвертираат автоматски. Ние не наплаќаме никакви такси за депозит или конверзија на валута. Сепак, системот за плаќање што го користите може да примени одредени такси.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Примена на промотивен код за бонус за депозит

За да примените промотивен код и да добиете бонус за депозит, треба да го залепите во полето за промотивен код на страницата за депозит.

Условите за бонусот за депозит ќе се појават на екранот.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Завршете ја вашата уплата и бонусот за депозит ќе биде додаден на износот на депозитот.


Избор на ковчег со трговски предности

Во зависност од износот на депозитот, можете да изберете ковчег што ќе ви даде случаен асортиман на предности за тргување.

Прво изберете начин на плаќање и на следната страница ќе имате избор на достапни опции за ковчези.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Доколку депонираниот износ е поголем или еднаков на наведеното во барањата за ковчег, ќе добиете подарок автоматски. Состојбите на градите може да се видат со избирање на градите.


Решавање проблеми со депозит

Ако вашиот депозит не е обработен веднаш, одете до соодветниот дел од нашата услуга за поддршка, поднесете ново барање за поддршка и наведете ги потребните информации во формуларот.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Ќе ја испитаме вашата уплата и ќе ја завршиме што е можно поскоро.


Тргување


Разлики помеѓу дигитално и брзо тргување

Дигиталното тргување е конвенционален тип на трговска нарачка. Трговецот посочува една од фиксните временски рамки за „време до купување“ (M1, M5, M30, H1, итн.) и става тргување во оваа временска рамка. На графиконот има половина минута „коридор“ кој се состои од две вертикални линии - „време до купување“ (во зависност од наведената временска рамка) и „време до истекот“ („време до купување“ + 30 секунди).

Така, дигиталното тргување секогаш се спроведува со фиксно време на затворање на нарачката, што е точно на почетокот на секоја минута.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Брзото тргување, од друга страна, овозможува да се постави точно време на истекување и ви овозможува да користите кратки временски рамки, почнувајќи од 30 секунди пред истекот.

Кога ставате налог за тргување во режим на брзо тргување, ќе видите само една вертикална линија на графиконот - „време на истекување“ на налогот за тргување, што директно зависи од наведената временска рамка во панелот за тргување. Со други зборови, тоа е поедноставен и побрз режим на тргување.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување

Секогаш можете да се префрлате помеѓу овие видови тргување со кликнување на копчето „Тргување“ на левиот контролен панел или со кликнување на знамето или симболот на часовникот под менито за временска рамка на таблата за тргување.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување со кликнување на копчето „Тргување“
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување со кликнување на знамето


Копирање на занаети на други корисници од табелата

Кога се прикажуваат занаети на други корисници, можете да ги копирате директно од графиконот во рок од 10 секунди откако ќе се појават. Трговијата ќе се копира во истиот износ под услов да имате доволно средства на состојбата на вашата трговска сметка.

Кликнете на најновата трговија за која сте заинтересирани и копирајте ја од табелата.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Повлекување


Валута за обработка на повлекување, време и применливи такси

Трговските сметки на нашата платформа моментално се достапни само во УСД. Сепак, можете да повлечете средства на вашата сметка во која било валута, во зависност од начинот на плаќање. Најверојатно средствата ќе се конвертираат во валутата на вашата сметка веднаш по примањето на уплатата. Ние не наплаќаме никакви трошоци за повлекување или конверзија на валута. Сепак, системот за плаќање што го користите може да примени одредени такси. Барањата за повлекување се обработуваат во рок од 1-3 работни дена. Меѓутоа, во некои случаи, времето за повлекување може да се зголеми до 14 работни дена и ќе бидете известени за тоа на пултот за поддршка.


Откажување на барање за повлекување

Може да го откажете барањето за повлекување пред статусот да се смени во „Заврши“. За да го направите тоа, отворете ја страницата Финансиска историја и префрлете се на приказот „Повлекувања“.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Најдете го повлекувањето што чека и кликнете на копчето Откажи за да го отфрлите барањето за повлекување и да ги вратите средствата на вашето салдо.


Промена на деталите на сметката за плаќање

Имајте предвид дека можете да повлечете средства преку методите што претходно сте ги користеле за депонирање на вашата трговска сметка. Ако постои ситуација кога повеќе не можете да добивате средства на претходно користените детали за сметката за плаќање, слободно контактирајте го пултот за поддршка за да ги одобрите новите акредитиви за повлекување.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Решавање проблеми со повлекување

Ако сте направиле грешка или сте внеле неточни информации, можете да го откажете барањето за повлекување и потоа да поставите ново. Видете го делот Откажување барање за повлекување.

Во согласност со политиките за AML и KYC, повлекувањата се достапни само за целосно проверени клиенти. Ако вашето повлекување е откажано од менаџер, ќе има ново барање за поддршка каде што ќе можете да ја најдете причината за откажувањето.

Во одредени ситуации кога плаќањето не може да се испрати до избраното плаќање, специјалист за финансии ќе побара алтернативен начин за повлекување преку пултот за поддршка.

Ако не сте примиле исплата на наведената сметка во рок од неколку работни дена, контактирајте го пултот за поддршка за да го разјасните статусот на вашиот трансфер.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници

Додавање нова картичка за повлекување

По завршувањето на бараната верификација на картичката, можете да додадете нови картички на вашата сметка. За да додадете нова картичка, едноставно одете до Help - Support Service и креирајте ново барање за поддршка во соодветниот дел.
Како да тргувате во Pocket Option за почетници
Thank you for rating.